BADASS UNDERWEAR T.V.V. PUNT. VZW

  SHOP DE HIPSTERS HIER    

 

 BECAUSE THE WAY WE DRESS DOES NOT MEAN YES

Int kort:

Wie? Michelle, psychologe, onderneemster en bovendien de badass achter Elevate Fashionstore

Wat? Een hipster met opdruk 'Bad Ass' waarvan 50% van de opbrengst naar PUNT. vzw zal gaan. Een organisatiecentrum dat ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag en/of seksueel geweld.

Waarom? Het taboe rond seksueel grensoverschrijdend gedrag en/of seksueel geweld doorbreken. Iedere vrouw verdient het zich een badass te voelen. Zonder vooroordelen, angsten of verwijten

Int lang:

Elevate Fashionstore is niet alleen een shop met elegante, minimalistische fashion, we bieden binnenkort ook ‘Badass’-kledij aan: hipsters! Omwille van mijn achtergrondstudie psychologie wil ik ook graag relevante maatschappelijke thema’s durven aankaarten.  Eén groot thema waartegen ik me als vrouw en als ondernemer verzet is: seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het is ondertussen geweten dat elke vrouw in haar leven wel geconfronteerd wordt met een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals een ongepaste blik of een aanraking die net iets te lang duurt. Wist je dat meer dan 80% van de vrouwen te maken krijgt met dit ongewilde gedrag? Als je een vrouw bent weet je ongetwijfeld wat ik bedoel.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is helaas nog steeds een onderschatte en onderbelichte problematiek, daarom wil ik helpen om hier meer awareness rond te creëren. 

Nog al te vaak krijg je te horen van zowel mannen als vrouwen: ‘Ja maar, wat had ze (het slachtoffer) dan aan?’

NEE. Geen enkel kledingstuk, geen enkele manier waarop je kledij draagt, mag ooit een reden zijn om seksueel overschrijdend gedrag te aanvaarden.

Nee. Er is geen reden. Nooit.

Punt.

PUNT. vzw is een informatiecentrum dat zich inzet voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Achter deze vzw staan geweldige mensen met hun hart op de juiste plaats. Daar wil ik graag aan bijdragen! Met de hipsters die ik aanbied in de webshop wil ik awareness creëren rond dit thema.  Daarom schenk ik 50% van de opbrengst van deze hipsters  aan PUNT. vzw. 

  SHOP DE HIPSTERS HIER

🖤 🖤 🖤

Remember that “NO” is a complete sentence…it does not require justification or explanation. - Tom Sobel

Iets over het design

Rebel. Zelf kleed ik me vrouwelijk en elegant, maar ik heb ik ook een rebels kantje. Dit wou ik uiting geven in het design van Badass Underwear. Ik geloof ook dat iedere vrouw dit kantje in zich heeft en tot uiting mag laten komen, zonder hier gevolgen van te moeten dragen.

Hipster. Bovendien wou ik iets maken dat niet typisch 'vrouwelijk' is, of dat niet noodzakelijk beantwoordt aan het beeld dat de maatschappij oplegt aan vrouwen over hoe ze eruit moeten zien. Ik koos voor het model een hipster, omdat dit niet meteen geassocieerd wordt met sexy ondergoed. Is it still sexy? I'll let you be the judge of that.

Lettertype. Het lettertype is rebels en niet alledaags. Het is een welgemeende, dikke F*CK YOU aan alles en iedereen. Want zo voel ik mij tegenover het onrecht dat wij nog veel te vaak moeten meemaken. 

Bad ass. Iedereen die opkomt voor zichzelf en unapologetic doet waar hij of zij zich goed bij voelt - ongeacht de mening van anderen - is in mijn ogen een echte badass. De link tussen 'badass' en de opdruk 'bad ass' op ondergoed was snel gelegd.

Deze keuzes zijn dus bewust gemaakt om een statement te maken. Is dit mainstream? Nee. Was dit de bedoeling? Ook nee. Als dit project positief onthaald wordt ben ik zeker van plan om meerdere designs te maken, waarbij mijn volgers inbreng zullen hebben. So... please promote the heck out of this, zodat ik jullie kan voorzien van meer keuze! 

Wil jij ook een badass zijn voor Punt. vzw? Shop dan snel je hipster hier.

🖤 🖤 🖤

A badass woman does what she wants, when she wants, where she wants. And most importantly, she WEARS what she wants. I wish all woman could be badass. Let's all stand up for our rights and be badass together. - Michelle